Sponsorgeld inzamelen
Klimmaten is een sponsortocht om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Daarom vragen we alle deelnemers om minimaal € 300,- aan sponsorgeld op te halen. De afgelopen jaren haalde iedere deelnemer gemiddeld € 750 per persoon op en daarom dagen iedereen uit om de lat hoger te leggen om daadwerkelijk impact te kunnen maken. Dat lijkt veel, maar met onze tips hieronder en die je via Whatsapp of e-mail van ons ontvangt is dat makkelijk haalbaar. Uiteraard zullen we iedereen motiveren om een extra mooi bedrag op te halen, maar iedereen maakt zelf de keuze om zijn of haar streefbedrag hoger in te stellen.
Supporters krijgen bij hun aanmelding de mogelijkheid om een actiepagina aan te maken, zodat ook zij sponsorgeld kunnen inzamelen.
Stichting Donatiebeheer Elefunds
Klimmaten wordt georganiseerd door Elefunds. Stichting Donatiebeheer Elefunds beheert de donaties, die door de deelnemers worden ingezameld. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Stichting Donatiebeheer Elefunds.
Elke deelnemer krijgt een persoonlijke actiepagina tijdens deelname aan Klimmaten. Maak jouw pagina persoonlijk: plaats je foto, deel je motivatie om mee te doen met Klimmaten. Betrek daarbij ook de goede doelen waarvoor je klimt naar de top. Vertel ook waarom steun van anderen zo belangrijk voor je is en vraag om een donatie.
Deel de link jouw actiepagina op sociale media, zoals Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, WhatsApp, SMS vanaf jouw eigen pagina door op het icoontje te klikken van het platform van jouw voorkeur. Ook hier kun je de QR code downloaden. Plaats de link naar je actiepagina ook in je e-mailhandtekening. Maak een poster, plaats daar de QR code van je online collectebus op en verspreid hem in jouw buurt. Vergeet niet daarbij om een donatie te vragen en bedank alvast voor de steun. Of zet de QR code op je telefoon en vertel iedereen die je tegenkomt over jouw online collecte. Zijn ze geïnteresseerd? Vraag ze dan om een donatie te doen via de QR code op je telefoon.
Benader eerst jouw familie en vrienden persoonlijk en vraag of ze willen doneren. Dan staat er al snel donaties op jouw teller en zullen buren, collega’s en kennissen sneller hun voorbeeld volgen.
Vertel aan iedereen die je tegenkomt over je deelname aan Klimmaten. Op je werk, bij een klant of leverancier, tijdens een feestje of bij de vereniging. Vertel over je actiepagina, deel de QR-code of link die daarnaar verwijst. En vraag of ze je willen sponsoren.
Schiet ook de bedrijfsleider aan van je lokale supermarkt om te vragen of je voor een periode de statiegeldbonnen bij de emballage mag inzamelen. Stuur een e-mail aan het huis-aan-huisblad, de lokale krant en radiozender over jouw deelname. Daarmee laat je iedereen in jouw buurt weten dat je meedoet en wie weet dat ze je willen sponsoren.
Vier je je verjaardag, afscheid op werk of jubileum, maar heb je niet echt een verlanglijstje? Vraag in plaats van een cadeau om donatie. Vermeld bij de uitnodiging van je feestje dat je grootste wens een donatie is voor jouw deelname aan de Klimmaten en plaats daarbij de link naar jouw actiepagina.
Vraag de bedrijfsleider van de supermarkt om de statiegeldbonnen te mogen inzamelen, een goede relatie of leverancier of het bedrijf van je neef om je te sponsoren: vaak zijn bedrijven bereid tot sponsoring. Het helpt ook om bedrijven te vragen die zich richten op de goede doelen waarvoor jij gaat klimmen of maatschappelijk betrokken zijn.
Voor bedrijven is het ook fiscaal interessant om jouw actie te sponsoren: giften aan goede doelen zijn aftrekbaar van de belasting en vaak zijn er budgetten voor sponsoring.
In ruil voor een donatie kun je het logo het bedrijf dat jouw sponsort op je actiepagina plaatsen of op jouw social media en in de media vermelden dat het bedrijf jouw sponsort.
Vraag je donateurs om je te helpen bij het verspreiden van jouw actie. Want die zullen ook graag willen dat jij je streefbedrag haalt. Vraag aan iedereen die heeft gedoneerd of ze via hun eigen kanalen jouw actie willen delen. Vergeet ze niet te vragen om daarbij te vertellen waarom ze jouw actie hebben gesteund. Op deze manier zullen andere hun goede voorbeeld sneller volgen.
Het klopt dat je niet van alle donateurs ziet wie ze zijn. Zij hebben namelijk bij hun donatie ervoor gekozen om anoniem te blijven. Wij als organisatie kunnen ook niet zien wij zij zijn.
Mensen doneren het meest vlak voor je start of juist tijdens je deelname. Blijf geld inzamelen totdat je bent gefinisht! Blijf mensen inspireren om je te doneren, die dat nog niet hebben gedaan. Heb je ons akkoord gegeven om je via Whatsapp meer informatie te sturen? Dan ontvang je van ons voorbeeldberichten die je direct kunt doorsturen via Whatsapp of SMS.
Deel via Whatsapp-groepen en sociale media je belevenissen tijdens pauzes en je finish. En bedank sponsors weer voor hun steun.
Schrijf een blog op je actiepagina om je (potentiële) donateurs en supporters op de hoogte te houden van jouw trainingen en deelname aan Klimmaten. Geef updates over je trainingen en deelname. En vraag af en toe of ze je willen sponsoren of jouw actie willen delen.
Uiteraard is het ook mogelijk om ditzelfde te doen door een Whatsappgroep aan te maken met je (potentiële) donateurs en supporters. Vergeet daarin dan niet de link van je actiepagina af en toe te delen. Wordt iemand in deze Whatsapp-groep sponsor?
Bedank hem of haar dan in de groep, zodat anderen dat zien. Dat vergroot de kans op betrokkenheid en inspireert anderen om dit voorbeeld te volgen. Bedank na een donatie of in de dagen na de Stofwisseltour iedereen die jou heeft gesponsord. Doe dat zo persoonlijk mogelijk: bel of stuur een persoonlijke e-mail.
Het klopt dat je niet van alle donateurs ziet wie ze zijn. Zij hebben namelijk bij hun donatie ervoor gekozen om anoniem te blijven. Wij als organisatie kunnen ook niet zien wij zij zijn. Om ze toch te bedanken stuur je iedereen, die je hebt benaderd om je te sponsoren een bericht na jouw beklimming. In dit bericht zet je dat je de top hebt behaald en dat je iedereen wilt bedanken voor de steun.