De eerste editie van Klimmaten is een feit

23 september 2023 21:00

Mont Ventoux - 23 september 2023 - 189 deelnemers stapten vandaag op de fiets of trokken hun wandel- of renschoenen aan om de Mont Ventoux te beklimmen en geld op te halen voor verschillende goede doelen tijdens de 1e editie van Klimmaten. En wat voor een editie! Kippenvel en emotie wisselden elkaar af. Niet alleen met een recordopbrengst van € 125.455,-, maar ook sportieve prestaties en waardevolle herinneringen. 

Klimmaten is een jaarlijks terugkerend evenement dat deelnemers uit de installatiebranche de mogelijkheid biedt bergen te verzetten in de Alpen en daarbuiten. 

Om 06.00 uur verlieten de deelnemers als eerste het camping capfun in Vaison la Romaine om vervolgens de Mont Ventoux drie keer te beklimmen. Daarna vertrokken om 08.00 uur de wandelaars en hardlopers vanaf de parkeerplaats van Groseau om naar de top te klimmen. Om 10.00 uur vertrokken de fietsers die één of twee beklimmingen stond te wachten. Iedereen kwam drie rustposten waar onder andere een vrijwilliger en DJ op ze stonden te wachten.  kinderen die nu te maken hebben met een stofwisselingsziekte of de strijd hebben verloren.  Tijdens de finish werden de deelnemers door teamleden, supporters, vrijwilligers en de organisatie warm onthaald en kregen ze hun aandenken overhandigd.

De opbrengst van € 125.455,- zal over verschillende goede doelen worden verdeeld. Er kan nog gedoneerd worden tot 14 okotber 2023. 

Op zaterdag 28 september 2024 zal de 2de editie van Klimmaten georganiseerd worden in de heuvels van Chiantie in Italië.